خیلی از افرادی که در زمینه ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند از ویژگیهای بلاک چین مانند شفافیت ایمنی و غیرمتمرکز بودن آن اطلاع کامل دارند. در بعضی از مواقع افراد یادشان می رود که هر تکنولوژی در کنار ویژگیهای پرشماری که دارد معایب و محدودیتهایی نیز دارد. به طور کلی هدف اصلی تکنولوژی بلاک چین ایجاد یک تغییر بنیادی در دنیای اطراف انسان ها است.
بلاک چین برای اینکه به بزرگترین شبکه در سرتاسر جهان تبدیل شود، با موانع و محدودیتهای زیادی مانند پیچیدگی و عدم درک توسط عموم افراد، حمله پنجاه و یک درصدی، کمبود افراد متخصص این حوزه، مصرف انرژی به میزان بالا و البته مقیاسپذیری روبرو است.
در حال حاضر بلاک چین یکی از کاربردی ترین تکنولوژی حال حاضر دنیا است و افراد زیادی آن را قبول کردند و آگاهی کامل نسبت به آن دارد که با تعجب پذیرش بیشتره این سیستم توسط عموم مردم سایر بلاک چین را با مشکلات اساسی مانند افت سرعت و مقیاس پذیری روبرو شدند که در این میان راهکارهای لایه دوم احترام به دنبال این هستند تا هر چه سریعتر این معضل شبکههای بلاک چین را برطرف کنند به همین دلیل است که می خواهیم در ادامه در مورد لایه دوم اتریوم صحبت کنیم.
لایه دوم اتریوم


اتریوم در لایه دوم خود به یک الگوریتم پایهدار تر دیگر یعنی گواه اثبات سهام تبدیل شده و ویژگی مقیاس پذیری بیشتری را پشتیبانی میکند که با استفاده از این لایه اتریوم توانسته پیشرفت های بسیار زیادی در مقیاس پذیر بلاک چین خود داشته باشد و آن را با دیگر بلاکچین های پیشرو در زمینه توان عملیاتی برابر کند. در واقع اتریوم نیز به محدود بلاکچین های تدوین شده که سرمایه گذاران اتریوم میتواند با اشتراک گذاری ارزهای دیجیتال خود در فرآیندهای اعتبارسنجی شبکه مشارکت کرده و این ارز را به عنوان جایزه دریافت کند. اتریوم در لایه دوم خود زنجیره های جانبی و پاچین هایی را در نظر گرفته که مانند شاردینگ هستند که تقریباً همه این راهکارها در لایه اول انجام شده.
تفاوت لایه دوم و فورک ها
در لایه دوم بلاک چین ها هدف اصلی این است که مشکل مقیاس پذیری و افزایش سرعت تراکنش ها بالا برود در حالی که فورکان نسخههای ارتقا یافته از یک بلاک چین هستند که در یک بروزرسانی سعی دارند مشکلات و چالشهای بلاکچین پیشین را برطرف کنند. همچنین کاربرد های دامنه و خدماتی که در نسخههای فرد هر شب که عرضه می شود به مراتب وسیع تر از کارهای های لایه ۲ است. اگر بخواهیم کمی ساده تر بگویم لایه دو و فرد به نوعی مکمل یکدیگر هستند اما این دو مورد تفاوت های بسیار زیادی با هم نیز دارند.
راهکار های لایه دوم اتریوم
پلاسما
پلاسما یکی از راهکارهای لایه دوم اتریوم است که از زنجیرههای فرزند استفاده میکند که به زنجیره اصلی در تایید تراکنش ها کمک می کند. تقریباً راهکار پلاسما مانند پارا چینهای پولکادات است.
رول آپ های خوشبینانه
این رول آب ها در لایه اصلی اتریوم اجرا میشن تا امکان اجرای تعداد بیشتری از قراردادهای هوشمند بدون نیاز بارگذاری فراهم شود. رولآپهای خوشبینانه باید برای بررسی ریشههای مرکل پیش از بهروزرسانی وضعیت به اعتبارسنجیهای خارجی تکیه کنند. با این حال مزیت این است که رولآپهای خوشبینانه میتوانند قراردادهای هوشمند را به روشی مشابه با بلاک چین قراردادهای هوشمند پشتیبانی کنند.
این موارد تنها دور مورد از راهکار های اتریوم در لایه دوم بود و به جز این راهکار ها موارد دیگری مانند آربیتروم،کانال های وضعیت،هارمونی،زد کی سواپ و.. وجود دارد
بدون دیدگاه